Meeting Point-Μιλήστε με τους υποψηφίους της Συμμαχίας πολιτών Φιλοθέης-ψυχικού
Meeting Points-Μιλήστε με τους υποψηφίους
Μάιος 8, 2019
Πρόσκληση στην παρουσίαση της Ομάδας Υποψηφίων και του Εκλογικού Προγράμματος για τη Φιλοθέη, στον Αττικό Όμιλο Αντισφαίρισης Φιλοθέης
Πρόσκληση στην παρουσίαση υποψηφίων και προγράμματος για τη Φιλοθέη
Μάιος 14, 2019
Εμφάνισέ τα όλα

Το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία

Το σχέδιο για την επόμενη τετραετία-Συμμαχία Πολιτών Φιλοθέης Ψυχικού-Παντελής Ξυριδάκης

Το σχέδιο για την επόμενη τετραετία-Συμμαχία Πολιτών Φιλοθέης Ψυχικού-Παντελής Ξυριδάκης

Φίλες και Φίλοι,
Ενόψει της νέας τετραετίας, η Συμμαχία Πολιτών έχει προετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και παρεμβάσεων, που υπηρετούν το μεγάλο, κοινό μας στόχο: να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια πόλη που προσθέτει αξία στην καθημερινότητά μας. Σε μια πόλη που ξεχωρίζει.

Το πρόγραμμά μας εστιάζει σε 10 σημαντικές προτεραιότητες:
 • Να παραμείνει ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού οικονομικά βιώσιμος και νοικοκυρεμένος, χωρίς να δημιουργεί ούτε ένα ευρώ ελλειμμάτων και χρέους. Το στόχο αυτό θα τον επιδιώξουμε με διαρκή και συστηματική προσπάθεια για τη μείωση του κόστους λειτουργίας του Δήμου, με αξιοποίηση υπηρεσιών outsourcing και ψηφιακών εργαλείων διοίκησης. Παράλληλα, μαζί με την ΚΕΔΕ, θα διεκδικήσουμε τη μεταφορά των εσόδων από την ακίνητη περιουσία στους Δήμους, ώστε να μειωθεί το ύψος των σχετικών φόρων και να χρηματοδοτηθούν νέα έργα και παρεμβάσεις στο Δήμο μας.
 • Να διασφαλίσουμε τον οικιστικό χαρακτήρα των προαστίων μας. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να ακυρώνουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια να επιτραπούν επαγγελματικές χρήσεις στο Δήμο μας. Θα συνεχίζουμε να επιλέγουμε και να επενδύουμε στην καλύτερη νομική εκπροσώπηση, η οποία εξασφαλίζει το μεγάλο μας στόχο: να παραμείνουν η Φιλοθέη και το Ψυχικό περιοχές αποκλειστικής κατοικίας και το Νέο Ψυχικό περιοχή αμιγούς κατοικίας.
 • Να αναβαθμίσουμε όλες τις γειτονιές με συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις, για τα οποία υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά και με την περαιτέρω ενίσχυση του πρασίνου, που αποτελεί βασικό στοιχείο της ταυτότητας της περιοχής μας.
 • Να γίνουμε ο πρώτος Δήμος της χώρας, όπου τα μαθήματα στα Δημόσια σχολεία θα γίνονται ψηφιακά με τη χρήση διαδραστικών οθονών και με tablet για κάθε μαθητή.
 • Να συνεχίσουμε να είμαστε πρωταθλητές στην Ανακύκλωση, σε όλη την Ελλάδα. Θα το επιδιώξουμε με τη σταδιακή εφαρμογή των τεσσάρων ρευμάτων και με διαλογή στη πηγή, αλλά όπως πάντα και με την ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη συνεργασία όλων των δημοτών.
 • Να διευρύνουμε τις υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής για τους δημότες μας, προχωρώντας στην δημιουργία ΚΕΠ Υγείας σε κάθε μια από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες.
 • Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, ώστε να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την εργαζόμενη οικογένεια, τους πολίτες τρίτης ηλικίας, τους συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
 • Να προσφέρουμε ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε όλους τους ενήλικες του Δήμου μας.
 • Να ενισχύσουμε την ποιότητα και τον αριθμό των αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων για τους Δημότες μας.
 • Να αξιοποιήσουμε τους πόρους και τα προγράμματα που αποδίδονται στους Δήμους από το νέο ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της απασχόλησης, μέσα από δράσεις μαθητείας, κατάρτισης και επιδοτούμενης απασχόλησης.
 • Να κάνουμε έργα τις μελέτες που ετοιμάσαμε και έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί.
 • Όλοι μαζί πετύχαμε ως τώρα να διαμορφώσουμε ένα Δήμο στον οποίο αξίζει να ζούμε.
  Με τη στήριξη όλων, κερδίσαμε την πρόκληση της συνένωσης των τριών Δημοτικών Ενοτήτων.
  Μαζί αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες που έφερε η κρίση για την Ελλάδα και για τους Έλληνες, αλλά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι. Και τώρα, που η Ελλάδα δείχνει ότι μπορεί να πάει καλύτερα, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία.

  Τώρα, που ξεκίνησε και δηλώνεται ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων, είμαστε έτοιμοι με σχέδιο και ώριμες μελέτες, για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τον τόπο που ζούμε, τον τόπο που αγαπάμε.

  Τα καλύτερα είναι μπροστά μας

  Παντελής Ξυριδάκης
  Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού