Συμμαχία Πολιτών
Απολογισμός έργου

Μέχρι τώρα, πετύχαμε πολλά. Χρειάζεται και μπορούμε να προσπαθήσουμε περισσότερο.

pantelis-xyridakis-dhmarxos-filothehs-psychikoy-omilia

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου, ενιαίου Δήμου, παρουσιάζουμε πλεόνασμα.


Αποδείξαμε, για μια ακόμη φορά, την ικανότητά μας να μετατρέπουμε το οικονομικό πλεόνασμα του Δήμου σε αξία για τους Δημότες, μέσα από έργα και παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά, αλλά και γενναίες μειώσεις δημοτικών φόρων και τελών.

Χάρη στη δική σας εμπιστοσύνη, αναλάβαμε το 2014 να υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, στηριγμένο στις υγιείς βάσεις που όλοι μαζί δημιουργήσαμε την προηγούμενη περίοδο, ως ενιαίος πλέον Δήμος.

Μαζί με τους συνεργάτες μου, εργαστήκαμε σε καθημερινή βάση με σχέδιο και αφοσίωση, με διάθεση να ενώνουμε αντί να διχάζουμε την τοπική κοινωνία. Εργαστήκαμε αξιοποιώντας κάθε δημιουργική ιδέα, ακούγοντας και εξετάζοντας κάθε καλόπιστη κριτική. Καταφέραμε να παράγουμε σημαντικό έργο, σε μια δύσκολη για τη χώρα και για την Αυτοδιοίκηση περίοδο, τα αποτελέσματα του οποίου είναι σήμερα ορατά σε όλους τους τομείς.

2,31%

Δαπάνες πληρωμής δανείων

Ποσοστό δαπανών για πληρωμή δανείων

Μειώθηκε το ποσοστό των δαπανών για την εξυπηρέτηση δανείων στο 2,31% επί του συνόλου των δαπανών του Δήμου. Το χαμηλότερο των τελευταίων ετών.


Εστιάζουμε στην καθημερινότητα των πολιτών

Κοινωνικές δομές και δράσεις πολιτισμός, αθλητισμός

Συνεχίσαμε να υπερασπιζόμαστε δυναμικά τον οικιστικό χαρακτήρα των προαστίων μας, να δίνουμε καθημερινά και να κερδίζουμε τη μάχη της καθαριότητας, να ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, να προστατεύουμε και να αναβαθμίζουμε διαρκώς το πράσινο, που αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας του Δήμου μας.

Επιδιώξαμε τη συνεργασία με όλους δημιουργώντας μία πραγματική Συμμαχία Πολιτών

Όλα όσα πετύχαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς.

Μιας προσπάθειας που στηρίχθηκε στη συνεργασία μας με όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, όλους τους φορείς της τοπικής μας κοινωνίας. Στηρίχθηκε, πάνω από όλα, στις σχέσεις εμπιστοσύνης, λογοδοσίας και διαφάνειας, που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με τους πολίτες.

Με τις ίδιες αρχές, συνεχίζουμε. Παραμένουμε σταθεροί στις αξίες μας και προχωρούμε μπροστά, με περισσότερη εμπειρία και γνώση, με ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.
 
Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ενότητα και τη συνεργασία, τη σύνθεση και τη συναίνεση. Να βάζουμε πρώτα και πάνω από όλα την αγάπη μας για τον τόπο, την έγνοια μας για το κοινό καλό.

Συνεχίζουμε να δυναμώνουμε τη συμμαχία μας με τους πολίτες του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Ώστε, όλοι μαζί, να διασφαλίσουμε στον τόπο μας, το μέλλον που του αξίζει. Το μέλλον που αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας.