Δήμος-Φιλοθέης-Ψυχικού-υπηρεσίες υγείας
Υπηρεσίες Υγείας για τους συμπολίτες μας
Απρίλιος 15, 2019
Παντελής Ξυριδάκης-Συμμαχία Πολιτών-16 μελέτες για χρηματοδότηση 16 νέων μεγάλων έργων
Ώριμες Μελέτες για 16 νέα μεγάλα έργα
Μάρτιος 15, 2019
Εμφάνισέ τα όλα

Παιδεία: Τα καλύτερα Δημόσια Σχολεία είναι εδώ

Παντελής Ξυριδάκης-Συμμαχία Πολιτών-Τα καλύτερα δημόσια σχολεία είναι εδώ στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Τα δημόσια σχολεία της Φιλοθέης, του Νέου Ψυχικού και του Ψυχικού λειτουργούν ως πρότυπες δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ιδιωτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

Η υψηλή ποιότητα των δημόσιων σχολείων μας, αποδεικνύεται άλλωστε από την αύξηση, για μια ακόμη χρονιά, του αριθμού των μαθητών που τα επιλέγουν, για να εγγραφούν σε αυτά.

Η ποιότητα αυτή είναι αποτέλεσμα της διαρκούς προσπάθειας των υπηρεσιών του Δήμου να ανταποκρίνονται και να ικανοποιούν άμεσα όλα τα αιτήματα που αφορούν τις ανάγκες των σχολείων μας, σε διαρκή συνεργασία με τις Διευθύνσεις τους αλλά και τους Συλλόγους Γονέων.

Τα τελευταία χρόνια:

  • Διαθέτουμε περισσότερα από 1.000.000 ευρώ, ετησίως, για τη συντήρηση, τη λειτουργία και για τον εξοπλισμό των σχολείων με computer, laptops και διαδραστικούς πίνακες.
  • Δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία security, έχουμε εξασφαλίσει τα τελευταία χρόνια καθημερινή φύλαξη έξω από κάθε δημόσιο σχολείο του Δήμου.

„1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως για συντήρηση και εξοπλισμό στα Δημόσια Σχολεία”

  • Έικαστικά εργαστήρια ζωγραφικής και γλυπτικής.
  • Θεατρικό εργαστήριο.
  • Δημοτικό Ωδείο Φιλοθέης - Ψυχικού. Οι μαθητές στελεχώνουν πλέον συστηματικά και οργανωμένα την Φιλαρμονική του Δήμου, η οποία συμμετέχει σε μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου, της εκκλησίας κ.α.
  • Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία του Δήμου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ».
  • Το «Στέκι του Παιδιού» είναι ένα πρόγραμμα παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, συντονισμένων δράσεων και δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 13 ετών και πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και Κυριακή με αθρόα συμμετοχή παιδιών. Πάνω από 6.000 συμμετοχές έχουν καταγραφεί σε αυτό το παιδικό πρόγραμμα.