Ξυριδάκης - Δήμαρχος - Οικονομία - Ανταποδοτικά Τέλη
Οικονομία
Μάρτιος 11, 2019
Χατζηθεοδώρου-Χαλαζωνίτη Μαγδααληνή - Ξυριδάκης-Υποψήφιοι-Φιλοθέη
Χατζηθεοδώρου Μαγδαληνή
Μάιος 3, 2019
Εμφάνισέ τα όλα

Διασφάλιση οικιστικού χαρακτήρα Δήμου

Οικιστικός Χαρακτήρας Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού έχει αποδείξει στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι μπορεί να διασφαλίσει τον οικιστικό χαρακτήρα του Δήμου.

Πρόσβαλε αμέσως την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων στο Ψυχικό. Με συντονισμένες ενέργειες κίνησε όλες τις απαραίτητες νόμιμες και διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να βεβαιωθεί από την Πολεοδομία Αγ. Παρασκευής η παράνομη χρήση της συγκεκριμένης επιχείρησης και στη συνέχεια αυτή να ακολουθήσει τη διαδικασία σφράγισης. Όσος χρόνος, όση προσπάθεια και αν χρειαστεί, καμιά παράνομη χρήση δεν πρόκειται να επιτραπεί στα τρία (3) προάστια του Δήμου.

Πέτυχε με προσωπικές πολιτικές παρεμβάσεις την τροποποίηση του Νόμου που καθορίζει πού επιτρέπονται οι εμπορικές χρήσεις στο Ψυχικό και στη Φιλοθέη.

„Πέτυχε με συνεχείς δικαστικούς αγώνες τη διατήρηση των διεκδικουμένων κοινοχρήστων χώρων του Δήμου.”

Εφαρμόζει με αυστηρότητα το νόμο για τις άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές του Νέου Ψυχικού όπου επιτρέπονται αυτές οι χρήσεις.

Προσέφυγε στο ΣτΕ για την ακύρωση του σχετικού νόμου, ο οποίος – στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της γραφειοκρατίας – αφαίρεσε από την αυτοδιοίκηση το δικαίωμα να ασκεί τον προληπτικό έλεγχο των δικαιολογητικών, πριν αδειοδοτηθεί μια επιχείρηση.

Πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους για την καταγραφή και απομάκρυνση των παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων και επιγραφών.